Luonnon apu vaihdevuosien oireisiin: Kotimaiset yrtit ja teeresepti sinulle

Tänään halusin jakaa kanssasi ajatuksiani vaihdevuosista ja siitä, miten luonto voi tarjota meille lempeän tuen tässä elämänvaiheessa. Tiedän, että vaihdevuodet voivat olla monelle meistä haasteellinen aika. Mutta, arvaa mitä? Luonto on meille ystävä, joka voi tarjota lievitystä vaihdevuosien oireisiin.

 

Olen kerännyt sinulle listan yrteistä, jotka voivat auttaa sinua tuntemaan olosi ihanammaksi vaihdevuosien aikana. Nämä yrtit ovat monissa tapauksissa aivan kotipihamme läheisyydessä. Jos me katsomme, me löydämme.

Vadelmanlehdet

Vadelmanlehti on yksi tärkeimmistä yrtteistä, joka auttaa tasapainottamaan hormonitasapainoamme. Sen on todettu lievittävän monia vaihdevuosien oireita, kuten kuumia aaltoja ja mielialan vaihteluita.

Mäkikuisma

Mäkikuisma Hypericum perforatum)  on hyväksi mielialan vaihteluille ja se voi myös tukea unta.

Puna-apila

Puna-apila (Trifolium pratense) sisältää isoflavoneja, jotka voivat auttaa tasapainottamaan hormonitasapainoa ja lievittämään kuumia aaltoja.

Puna-apilan uskotaan sisältävän fytoestrogeenejä, jotka voivat auttaa tasapainottamaan hormonitasoja ja lievittämään kuumia aaltoja.

Poimulehti

Poimulehti (Alchemilla vulgaris) on yrtti, jota on perinteisesti käytetty monien naisten terveyteen liittyvien ongelmien hoitoon, mukaan lukien vaihdevuosien oireiden. Sen uskotaan auttavan hormonitasapainon säätelyssä.

Salvia

Salvia (Salvia officinalis) – Salviaa on käytetty laajasti auttamaan hikoilussa, joka on yksi yleisimmistä vaihdevuosien oireista.

Huomioithan salviaa käyttäessäsi, että sitä ei kannata käyttää esimerkiksi teeyrttinä, koska kuumana käytettäessä se voi pahentaa kuumia aaltoja. Ja kun käytät salviaa, pidä siitä myös välillä taukoa.

Mesiangervo

Mesiangervo (Filipendula ulmaria)voi myös olla avuksi. Se on tunnettu antioksidanttisista ja tulehduksia lievittävistä ominaisuuksistaan, joten se voi auttaa kehoamme selviytymään paremmin tästä hormonaalisesta muutoksesta.

Mesiangervo on myös diureetti, joka voi auttaa vähentämään nesteen kertymistä. Mesiangervo voi myös auttaa ruoansulatuksessa, mikä voi olla hyödyllistä joillekin vaihdevuosi-ikäisille naisille.

Lempeä ja hoitava yrttitee

Sinä tarvitset:

  • 2 tl kuivattua vadelmanlehteä

  • 1 tl kuivattua poimulehteä

  • 1 tl kuivattua mesiangervoa

  • 1 tl kuivattua mustaherukan lehteä

Näin valmistat teen:

  1. Laita kaikki kuivatut yrtit teekannuun tai suoraan teemukiisi, jos haluat vain yhden kupin.
  2. Kaada kiehuvaa vettä päälle. Käytä noin 250 ml vettä yhtä kupillista kohti.
  3. Anna teen hautua 10-15 minuuttia. Yrttiteen annetaan hautua hieman pidempään kuin tavallisen teen, jotta kaikki ihanat maut ja terveyshyödyt pääsevät esiin.
  4. Siivilöi tee ja nauti lämpimänä. Voit halutessasi lisätä hieman hunajaa makeutta antamaan.

 

Tämä tee on lempeä tapa tukea kehoasi ja mieltäsi vaihdevuosien aikana. Jokainen yrtti tuo mukanaan omat ainutlaatuiset hyödyt ja yhdessä ne muodostavat voimakkaan tuen naiselliselle hyvinvoinnillesi. Juo tätä teetä päivittäin tai aina kun tunnet tarvetta hemmotella itseäsi luonnon antimilla.