Paras peitto vaihdevuosiin

Vaihdevuosien aikana uni ja sen laatu korostuvat. Makuuhuoneesta tulee monelle turvasatama, jossa levätään päivän hormonimyrskyn jälkeen. Kehomme lämpötila saattaa vaihdella yön aikana, minkä vuoksi on tärkeää, että vuodevaatteemme ovat kunnossa. Patjan, tyynyn ja lakanoiden merkityksen tiedämme kaikki, mutta joskus unohdamme, kuinka tärkeässä roolissa peitto on.

Jos olet ajatellut uuden peiton hankintaa, olet varmasti jo huomannut, kuinka valtava valikoima erilaisia materiaaleja, kokoja ja hintaluokkia on tarjolla. Tämän vuoksi sopivan peiton valitseminen voi tuntua yllättävän haastavalta ja aikaa vievältä.

Mutta älä huoli – meillä on avain ongelmaasi! Tämä peittovertailu-artikkeli on suunniteltu auttamaan sinua tekemään juuri sinulle sopivan päätöksen ja löytämään sen täydellisen peiton.

Tarjoamme myös vinkkejä ja neuvoja, jotka auttavat sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan peiton. Olipa kyseessä sitten tarve viilentyä vaihdevuosien aikana tai halu tuntea ylellinen untuvapeitto ympärilläsi, olemme varmoja, että löydät artikkelistamme hyödyllistä tietoa, joka auttaa sinua tekemään viisaan ja onnistuneen peittohankinnan.

Joten, jos haluat varmistaa, että teet oikean valinnan peiton suhteen, lue tämä artikkeli ja valmistaudu löytämään juuri sinulle sopiva peitto!

Peittovertailun kategoriat

Parhaat peitot vaihdevuosiin vertailussa

Paras keskilämmin untuvapeitto

Emma - untuvapeitto

 • Sopii ihanteellisesti ihmisille, jotka hikoilevat ja palelevat vuorotellen yön aikana.
 • Peittoon on käytetty korkealaatuista ankanuntuvaa ja -höyheniä.
 • Untuvatäyte on jakaantunut tasaisesti tikkausten ansiosta, joka parantaa mukavuutta.

Paras painopeitto

Cura Pearl Classic painopeitto

 • Euroopan suosituin painopeitto parempaan uneen.
 • Lievittää ahdistusta ja stressiä.
 • 100% puuvillapäällikangas tekee peitosta hengittävän ja mukavan.

Paras kevyt ja viileä peitto

Finlayson viileä peitto

 • Peitossa on käytetty Climarelle®-kangasta, joka reagoi kehon lämpöön ja pitää peiton lämpötilan tasaisena.
 • Sopii erinomaisesti ihmisille, jotka kokevat tavalliset peitot liian kuumiksi.
 • Kestävä ja laadukas materiaali: 50% puuvillaa, 50% lyocell.

Paras viileä untuvapeitto

Disa viileä untuvapeitto

 • Suunniteltu erityisesti ihmisille, jotka tulevat usein kuumiksi nukkuessaan.
 • Korkealaatuinen ankanuntuvatäyte (90% untuvaa, 10% höyheniä).
 • Tuotteella on 5 vuoden takuu.

Paras allergiselle sopiva peitto, joka ei sisällä eläinperäisiä materiaaleja

Untamo, untuvankaltainen peitto

 • Täyte on kierrätettyä 3D polyesterikuitua ja mikropolyesterikuitua, mikä tekee peitosta kevyen ja ilmavan.
 • Päällinen on laadukasta, hienosta kampapuuvillasta valmistettua puuvillakambriikkia.
 • Allergikkoystävällinen valinta, koska peitto ei sisällä eläinperäisiä materiaaleja.

Paras kuitupeitto talveksi

Albert, keskilämmin kuitupeitto

 • Keskilämmin peitto, joka sopii ympärivuotiseen käyttöön, mutta erityisesti talvikaudeksi paleleville.
 • Täytetty mikrokuidun ja 3D supersoft polyesterikuidun sekoituksella, joka takaa hyvän ilmankierron.
 • Pehmeä ja mukava päällinen on 100% puuvillaa, ja peitto laskeutuu kauniisti kehon ylle.

Tarkemmat kuvaukset tuotevertailustamme:

Emma - Paras keskilämmin untuvapeitto

 • Sopii ihanteellisesti ihmisille, jotka hikoilevat ja palelevat vuorotellen yön aikana.
 • Peittoon on käytetty korkealaatuista ankanuntuvaa ja -höyheniä.
 • Untuvatäyte on jakaantunut tasaisesti tikkausten ansiosta, joka parantaa mukavuutta.

Tämä ylellinen peitto on suunniteltu niille, jotka kokevat vaihtelevia lämpötiloja yön aikana – eli sinulle, joka välillä hikoilet ja toisinaan palelet.

Peitto on 210 cm pitkä ja 150 cm leveä, joten se peittää sinut mukavasti ympäri vuorokauden. Päällinen on valmistettu pehmeästä puuvillasta, jonka lankatiheys on 233, takaten peiton kestävyyden ja miellyttävän tuntuman iholla.

Peiton sisällä oleva täyte, 70% valkoista ankanuntuvaa ja 30% valkoisia ankanhöyheniä, on tarkkaan mitattu ja tasaisesti jakautunut tikkausten ansiosta. Täyttöpaino on 650 grammaa ja peiton lämpötilaluokitus on keskilämmin, mikä tarkoittaa, että se soveltuu täydellisesti niille öille, kun tarvitset jotain lämpimämpää kuin kesäpeitto, mutta et halua olla liian kuuma.

Peiton kantavuus on 7-9, kertoen untuvan kimmoisuudesta ja untuvien välisestä ilmavuudesta. Korkea kantavuus merkitsee kevyempää ja ilmavampaa peittoa, joten voit nauttia sen tarjoamasta mukavuudesta tuntematta sitä liian raskaaksi.

Peiton puhdistaminen on helppoa, sillä se voidaan pestä 60 asteessa koneessa. Lisäksi peitto on valkoinen, joten se sopii yhteen minkä tahansa vuodevaatevärisi kanssa.

Lopuksi, tämä peitto ei ole vain hyvä valinta sinulle, se on myös vastuullinen valinta. Tuote on sertifioitu Responsible Down Standard (RDS) -sertifikaatilla, joka varmistaa, että untuvan ja höyhenen alkuperä seurataan ja eläinten oikeuksia kunnioitetaan. Lisäksi se on Oekotex standard 100 -sertifioitu, mikä tarkoittaa, että se on testattu ja todettu vapaaksi haitallisista aineista.

Näin ollen keskilämmin untuvapeitto ei ole vain mukava ja toimiva valinta sinulle, vaan myös eettinen ja vastuullinen valinta. Tämä peitto on valmistettu huolella ja ajatellen sekä sinua että ympäristöä.

Cura Pearl Classic painopeitto​

 • Euroopan suosituin painopeitto parempaan uneen.
 • Lievittää ahdistusta ja stressiä.
 • 100% puuvillapäällikangas tekee peitosta hengittävän ja mukavan.

Cura Pearl Classic -painopeitto, jonka mitat ovat 150×210 cm. Tämä tuote on Euroopan suosituin painopeitto, joka on suunniteltu edistämään parempaa unta.

Pearl Classic -painopeitto koostuu seitsemästä kerroksesta. Päällimmäinen kerros on 100% hengittävää puuvillaa, joka parantaa peiton mukavuutta ja kulutuskestävyyttä. Puuvillakankaan alla on polyesterikangas, joka takaa tuotteen pitkäikäisyyden. Peiton sisässä on pieniä, hiottuja lasihelmiä upotettuna polyesteritäytteeseen, mikä luo miellyttävän painoaistimuksen. Tämä painoaistimus aktivoi hormonijärjestelmän tuottamaan hyvänolon hormoneja, jotka edesauttavat rentoutumista ja parempaa unta.

Cura of Sweden suosittelee valitsemaan peiton, joka vastaa 10–15% omasta ruumiinpainostasi. Esimerkiksi, jos painat 70 kg, valitse peitto, joka painaa 7–9 kg. Huomioithan siis tämän ostaessasi peittoa, jotta ostat juuri sinulle sopivan kokoisen painopeiton. Tämä on kuitenkin vain suositus, ja sopiva peiton paino on yksilöllinen. Jos kärsit vaikeista unihäiriöistä ja/tai ahdistuksesta, raskaampi peitto saattaa olla sopiva valinta.

Cura-painopeittoa voidaan käyttää kuten tavallista peittoa nukkuessasi. Se on myös hyvä apuväline stressin, ahdistuksen tai levottomuuden lievittämiseen päivällä. Sitä voidaan käyttää myös sohvalla viihtyisänä huopana ja tapana rentoutua ennen nukkumaanmenoa.

Muistathan kuitenkin käyttää CURA-painopeittoa sen käyttötarkoituksen mukaisesti ja tuotteen oston yhteydessä saatujen ohjeiden mukaan. Peiton ei tulisi olla painavampi kuin mitä käyttäjä pystyy käsittelemään itse. Jos sinulla on alhainen sydämen tai keuhkojen kapasiteetti, heikentynyt lihasten toiminta tai lisääntynyt herkkyys painehaavoille, ota yhteys lääkäriisi ennen painopeiton käyttöä.

Cura Pearl Classic -painopeitto on valmistettu 100% puuvillasta, mikä tekee siitä miellyttävän tuntuisen ja hengittävän. Tämä tuote on suunniteltu edistämään parempaa unta ja yleistä hyvinvointiasi.

Finlayson - Paras kevyt ja viileä peitto​

 • Peitossa on käytetty Climarelle®-kangasta, joka reagoi kehon lämpöön ja pitää peiton lämpötilan tasaisena.
 • Sopii erinomaisesti ihmisille, jotka kokevat tavalliset peitot liian kuumiksi.
 • Kestävä ja laadukas materiaali: 50% puuvillaa, 50% lyocell.

Tämä on täydellinen valinta sinulle, joka kaipaat viilentävää vaikutusta nukkuessasi ja koet tavallisen peiton usein liian kuumaksi ja hiostavaksi.

Viileä-peiton salaisuus piilee huolellisesti valituissa ja innovatiivisissa materiaaleissa. Peiton ainutlaatuinen rakenne sisältää Climarelle®-kankaan, joka on tikattu peiton toiselle puolelle. Tämä kangas on valmistettu erityisistä mikrokapseleista, jotka reagoivat kehon lämpötilaan ja auttavat tasapainottamaan peiton lämpötilaa. Kun haluat nauttia viilentävästä vaikutuksesta, aseta tämä puoli ihoa vasten.

Finlaysonin Viileä-peitto on valmistettu 50% puuvillasta ja 50% lyocellista, molemmat materiaalit ovat tunnettuja hengittävyydestään ja kyvystään siirtää kosteutta iholta, mikä edistää miellyttävää ja viileää uniympäristöä.

Peitossa ei ole tinkitty vastuullisuudesta. Tuotteella on STANDARD 100 by OEKO-TEX® -merkki, joka takaa, että peitto ei sisällä haitallisia kemikaaleja ja on turvallinen käyttäjälleen. Lisäksi peitto on saanut Design from Finland -merkin, mikä kertoo, että tuote on suunniteltu ja valmistettu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti.

Näin ollen Finlaysonin Viileä-peitto on paitsi viileä ja mukava valinta sinulle, myös eettinen ja vastuullinen valinta. Tämä peitto on suunniteltu tarkkaan sinun unikomfortiasi ja ympäristöä ajatellen. Valitsemalla tämän peiton, voit nukkua rauhassa tietäen, että olet tehnyt viisaan valinnan sekä itsellesi että ympäristölle.

Disa - Paras viileä untuvapeitto

 • Suunniteltu erityisesti ihmisille, jotka tulevat usein kuumiksi nukkuessaan.
 • Korkealaatuinen ankanuntuvatäyte (90% untuvaa, 10% höyheniä).
 • Tuotteella on 5 vuoden takuu.

Tämä viileä untuvapeitto on suunniteltu erityisesti niille, joille tulee helposti kuuma nukkuessa. Peiton päällinen on valmistettu hienolaatuisesta cambric-puuvillasta, joka tarjoaa miellyttävän tuntuman ja hyvän hengittävyyden. Täytteenä on 90% valkoista ankanuntuvaa ja 10% valkoista ankanhöyheniä, jotka takaavat peiton viileyden ja ilmavuuden.

Untuvapeitto on konepestävä 60 asteessa, mikä helpottaa sen puhdistamista ja huoltamista. Tuotteelle on myönnetty 5 vuoden takuu, joka kertoo sen laadukkuudesta ja pitkäikäisyydestä.

Peiton kantavuus on 8-10. Kantavuus kuvastaa untuvan kimmoisuutta ja untuvien välistä ilmavuutta – mitä korkeampi luku, sitä ilmavampi ja kevyempi peitto on. Tämä tekee peitosta erityisen mukavan ja viileän käytössä.

Peiton mitat ovat 210 cm pitkä ja 150 cm leveä. Peiton lämpöluokka on viileä, ja se onkin erinomainen valinta niille, jotka kaipaavat viileämmän yönuntua.

Peitto on varustettu Responsible Down Standard (RDS) ja Oekotex Standard 100 -sertifikaateilla. Nämä merkinnät takaavat, että tuote on valmistettu vastuullisesti ja sen valmistuksessa ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja.

Untamo - Paras allergiselle sopiva peitto, joka ei sisällä eläinperäisiä materiaaleja​

 • Täyte on kierrätettyä 3D polyesterikuitua ja mikropolyesterikuitua, mikä tekee peitosta kevyen ja ilmavan.
 • Päällinen on laadukasta, hienosta kampapuuvillasta valmistettua puuvillakambriikkia.
 • Allergikkoystävällinen valinta, koska peitto ei sisällä eläinperäisiä materiaaleja.

Unia Untamo on korkeatasoinen, lämmin ja muhkea peitto, joka tarjoaa hotellimaista ylellisyyttä jokaiseen kotiin. Peiton täyte on ilmavaa ja kuohkeaa untuvankaltaista 3D polyesterikuitua sekä mikropolyesterikuitua yhteensä 990 grammaa. Tämä erikoiskuituseos on GRS-standardin mukaista kierrätyskuitua, joka on yhtä lämmintä ja kuohkeaa kuin untuva, eikä sisällä eläinperäisiä materiaaleja. Se onkin täydellinen valinta allergikoille.

Peiton päällikangas on valmistettu hienosta kampapuuvillasta, joka on erittäin laadukasta ja hieman rapisevaa. Peiton suora kanaalitikkaus ja kanttauksella viimeistelty reunus tekevät siitä sekä kestävän että kauniin. Peitto on myös Ökötex-sertifioitu, mikä takaa sen olevan tutkitusti turvallinen käyttäjälleen.

Unia Untamo peiton mitat ovat 150 cm x 200 cm. Se on pakattu kätevään vetoketjupussiin, jossa on kahva, mikä tekee peiton säilyttämisestä ja kuljettamisesta helppoa.

Materiaalit: Päällinen: 100% puuvillakambriikki, valkoinen. Täyte: 990 grammaa, josta 50% polyesterimikrokuitua ja 50% 3D-polyesterikuitua – molemmat ovat GRS-standardin mukaisesti tuotettua kierrätyskuitua.

Albert - Paras kuitupeitto talveksi​

 • Keskilämmin peitto, joka sopii ympärivuotiseen käyttöön, mutta erityisesti talvikaudeksi paleleville.
 • Täytetty mikrokuidun ja 3D supersoft polyesterikuidun sekoituksella, joka takaa hyvän ilmankierron.
 • Pehmeä ja mukava päällinen on 100% puuvillaa, ja peitto laskeutuu kauniisti kehon ylle.

Albert-peitto sopii hyvin vaihdevuosi-ikäiselle, joka kaipaa sekä lämpöä että hengittävyyttä unen aikana.

Keskilämmin luokitus tarkoittaa, että se tarjoaa riittävää lämpöä viileämpinä öinä, mutta ei liikaa sellaisina aikoina, kun kehon lämpötila saattaa nousta.

Mikrokuidun ja 3D supersoft polyesterikuidun sekoitus täytteenä takaa hyvän ilmankierron, auttaen hallitsemaan kehon lämpötilaa ja minimoiden hikoilua.

Albert-peiton ruutuommel estää täytteen kerääntymisen yhteen paikkaan ja auttaa ylläpitämään tasaisen lämpötilan koko peiton alueella.