liikunta vaihdevuodet

Miten aloittaa liikunta vaihdevuosi-ikäisenä – Vaihdevuosien liikuntaresepti

Eikö olisikin upeaa, jos voisimme hakea liikuntaa apteekista – kuten vitamiineja tai kalsiumlisää? ’Olenko tehnyt jo kaiken, mitä voin, vaihdevuosien tuomiin haasteisiin?’ kysyt itseltäsi. Valitettavasti liikunta ei tule purkissa, mutta voimme kirjoittaa siihen reseptin – ’Vaihdevuosien Liikuntaresepti’, joka on räätälöity juuri sinulle, ihanalle vaihdevuosi-ikäiselle naiselle, joka on valmis ottamaan ensiaskeleensa kohti aktiivisempaa ja terveellisempää elämää. Lue eteenpäin, anna itsellesi lupa iloita, hengittää syvään ja kokeilla jotain uutta. Vaihdevuosien ei tarvitse olla kidutusta. Tämä on sinun matkasi, ja olemme täällä joka askeleella tukemassa sinua!

Joka päivä vähän paremmin: Askelmittari on paras kaverisi

Oletko koskaan ajatellut, kuinka paljon liikumme päivän aikana ilman, että edes ajattelemme sitä liikuntana? Tyhjennämme astianpesukonetta, kävelemme postilaatikolle, kiipeämme portaita… Kaikki nämä askeleet lasketaan! Hanki itsellesi askelmittari tai hyödynnä puhelimesi sovelluksia ja ala seuraamaan päivittäistä askelmäärääsi. Tavoitteena ei olekaan maraton, vaan lisätä päivittäistä askelmäärää pikkuhiljaa. Voisitko lisätä tuhat askelta päivääsi? Entä kävellä viisi minuuttia pidempään lenkillä? Pienetkin muutokset voivat tuottaa suuria tuloksia.

Vahvistu ja venyttele: Pilates, jooga ja kehonpainoharjoittelu

Nyt kun olemme ottaneet ensimmäiset askeleet, on aika miettiä, miten voisimme vahvistaa kehoamme. Ei, emme tarkoita, että sinun pitäisi rynnätä lähimmälle kuntosalille ja alkaa nostamaan rautaa (vaikka sekin voi olla hauskaa!). Aloita lempeästi. Pilates ja jooga ovat upeita lajeja, jotka yhdistävät lihasten vahvistamisen, venyttelyn ja hengityksen. Ne ovat kuin hiljainen vallankumous kehossa. Kokeile, vaikka kotona joogavideon avulla. Muista, että tämä on sinun matkasi. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa liikkua.

Uiminen: Hyvä vaihtoehto kaikille

Uiminen on loistava tapa saada koko keho liikkeelle ja se on samalla hellävarainen nivelille. Uimahallin lämmin vesi voi tuntua taivaalliselta, ja veden vastus tekee lihastyöstä tehokkaampaa. Kokeile eri uimatekniikoita tai osallistu vesijumppaan. Ja mikä parasta, uimisen jälkeen voit rentoutua saunassa!

Ota ystävä mukaan: Sosiaalinen liikunta tekee hyvää

Liikunta ei ole ainoastaan keholle hyväksi, vaan se on myös sosiaalinen tapahtuma. Kävelylenkit ystävän kanssa, ryhmäliikuntatunnit tai vaikkapa tanssikurssit voivat olla hauskoja ja sosiaalisia tapoja pysyä aktiivisena. Jakamisen ilo tekee liikunnasta entistä nautinnollisempaa.

Muista, että liikunnan ei tarvitse olla raskasta tai kuormittavaa ollakseen tehokasta. Tärkeintä on, että löydät itsellesi sopivan tavan liikkua ja nautit siitä. Anna itsellesi lupa kokeilla eri lajeja ja löytää se, joka saa sinut hymyilemään. Liikunta voi olla yhtä juhlaa!

Joten ota ensimmäinen askel. Hengitä syvään. Naura. Ja muista, että jokainen liike on voitto. Sinä olet upea!