Luonnollisten hoitokeinojen tärkeys vaihdevuosissa

Vaihdevuodet eivät ole vain biologinen prosessi, vaan ne ovat myös henkinen ja emotionaalinen matka. Muistan, kun ensimmäiset merkit vaihdevuosista alkoivat näkyä elämässäni. Se oli kuin uuden luvun alkaminen kirjassa, jota en ollut vielä lukenut. Jotkut päivät tuntuivat haastavilta, kun taas toiset olivat täynnä uusia oivalluksia ja ymmärrystä.

Vaihdevuosien aikana kehomme kokee monia muutoksia. Hormonitasot heilahtelevat, ja se voi vaikuttaa uneemme, mielialaamme ja jopa siihen, miten näemme itsemme. Mutta samalla se on aika, jolloin voimme pysähtyä, kuunnella itseämme ja omaksua uudenlaista viisautta ja ymmärrystä.

Olen huomannut, että vaihdevuosien aikana olen oppinut arvostamaan itseäni ja kehoani uudella tavalla. Olen ymmärtänyt, että jokainen vaihe elämässämme on arvokas ja opettaa meille jotain uutta. Vaihdevuodet ovat aika, jolloin voimme kohdata itsemme, hyväksyä muutokset ja löytää uusia tapoja rakastaa ja huolehtia itsestämme.

Vaihdevuosien kohdatessa monet meistä etsivät keinoja, joilla voimme tukea kehoamme ja mieltämme luonnollisesti. Ja miksi emme tekisi niin? Luonto on tarjonnut meille monia lahjoja, jotka voivat auttaa meitä tässä elämänvaiheessa.

Luonnolliset hoitokeinot eivät ole vain trendi tai ohimenevä villitys

 

Ne ovat peräisin vuosisatojen takaa, kun esi-isämme ja -äitimme kääntyivät yrttien, ruokien ja muiden luonnollisten lähteiden puoleen saadakseen apua erilaisiin vaivoihin. Nämä hoitokeinot ovat usein hellävaraisempia kehollemme ja voivat tarjota tukea ilman monia sivuvaikutuksia, joita saatamme kohdata perinteisissä lääkkeissä.

Olen itse kokenut, kuinka esimerkiksi tietyt yrtit, kuten salvia tai puna-apila, ovat auttaneet minua hallitsemaan kuumia aaltoja ja muita oireita. Tai kuinka meditaatio ja Pilates ovat auttaneet minua löytämään sisäisen rauhan ja tasapainon.

Mutta ennen kaikkea, luonnollisten hoitokeinojen tärkeys piilee siinä, että ne antavat meille mahdollisuuden ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistamme. Ne rohkaisevat meitä kuuntelemaan kehoamme, tuntemaan sen tarpeet ja reagoimaan niihin rakastavasti ja huolehtivasti.

Luonnolliset lähteet

Fytoestrogeenit: Nämä kasviperäiset yhdisteet voivat jäljitellä estrogeenin vaikutuksia kehossamme ja auttaa tasapainottamaan hormonitasoja. Esimerkkejä ovat soija ja pellavansiemenet. Tiedän, soija jakaa mielipiteet kahtia, mutta halusin sen silti tässä artikkelissa mainita.

Ravintolisät: Salvia auttaa hillitsemään liikahikoilua sekä tasaamaan kuumotuksesta ja estrogeenin hiipumisesta johtuvia tuntemuksia. Jos sinulla ei ole salviapuskaa, niin löydät sitä esimerkiksi Menoforce-valmisteesta.

Magnesiumia, Dong Quai-uutetta, ashwagandhaa, alfalfa-jauhetta, kurkumaa, maarianohdaketta ja vihreää teetä sisältävä Botanical Menopause Complex on sinulle, joka etsit tuotetta, jossa on useita luonnollisista lähteistä peräisin olevia vaihdevuosia helpottavia ainesosia.

Kotimaisten marjojen voimaa löytyy Arcticin tuotteista, jotka ovat puhdasta ravinnetiheää ruokaa. Omassa käytössäni on aineenvaihduntaa tehostava Booster, ravinnerikas Extreme ja luonnollista energiaa antava Flow. En enää juo kahvia, koska olen korvannut kahvin Flowlla. Voit tilata näitä etukoodillani, jolla saat edullisemmat postikulut. Huom. Jos haluat tilata enemmän kuin 2 tuotetta, niin otathan yhteyttä suoraan minuun, jotta saat tuotteet edullisemmin.

Millaista huomiota kiinnität elämäntapoihisi?

Vaihdevuosien aikana olen huomannut, kuinka elämäntavat vaikuttavat paitsi fyysiseen, myös henkiseen hyvinvointiini. Tämä elämänvaihe on kuin peili, joka heijastaa takaisin valintamme ja tapamme – sekä ne hyvät että ne, joita voisi parantaa.

Liikunta on ollut minulle ankkuri. Se ei ole vain tapa pitää keho, tuo rakas kulkuneuvoni kunnossa, vaan myös hetki, jolloin voin kohdata itseni, hengittää syvään ja tuntea elämän virtaavan suonissani. Olipa kyseessä sitten rauhallinen kävely luonnossa, Pilates aamuauringossa tai energinen pyöräily, liikunta on auttanut minua tuntemaan itseni elinvoimaiseksi ja yhteydessä kehooni.

Ravinto on toinen tärkeä osa-alue. Olen oppinut kuuntelemaan kehoani ja antamaan sille sitä, mitä se todella tarvitsee. Vaihdevuosien aikana olen huomannut, että tietyt ruoat voivat lievittää oireitani, kun taas toiset saattavat pahentaa niitä. Kuten esimerkeksi en enää pidä chilistä. Tämä on ollut matka, jolla olen oppinut arvostamaan ruokaa ei vain nautinnon, vaan myös ravinnon ja hyvinvoinnin lähteenä.

Mutta yhtä tärkeää kuin fyysinen hyvinvointi on myös henkinen ja emotionaalinen tasapaino. Meditaatio, kirjoittaminen ja luovat harrastukset ovat olleet keinoja, joilla olen voinut käsitellä vaihdevuosien tuomia tunteita ja muutoksia. Ne ovat antaneet minulle tilan reflektoida, kasvaa ja löytää rauha itsessäni.

Rakas ystäväni, toivon, että sinäkin löydät ne elämäntavat, jotka tukevat sinua parhaiten tässä elämänvaiheessa. Muista, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus valita itsellesi hyvää ja rakastaa itseäsi juuri sellaisena kuin olet.