Laihduttaminen vs terveelliset elämäntavat

Hei sinä, ihana menopaussilainen! Kuule, tiedän, että olet ehkä kokeillut kaikenlaista laihduttamista ja tunnet silti, että se ei ole sinun juttusi. Ja tiedätkö mitä? Se on ihan ookoo. Tänään haluan puhua kanssasi siitä, miksi terveelliset elämäntavat ovat paljon parempi tapa huolehtia itsestämme tässä elämänvaiheessa. Unohdetaan yhdessä ne tiukat dieetit ja rajoitukset, ja keskitytään sen sijaan siihen, miten voimme rakastaa itseämme ja tehdä valintoja, jotka saavat meidät tuntemaan olemme parhaimmillamme. Kuulostaako hyvältä?

Oletko koskaan miettinyt, miksi laihduttaminen tuntuu niin vaikealta? Se johtuu mielestäni siitä, että laihduttaminen keskittyy usein vain ulkoisiin tekijöihin, kuten kaloreihin, painoon ja ulkonäköön. Se ei ota huomioon sitä, mitä todella tarvitsemme: henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Terveelliset elämäntavat ovat erilaisia. Ne ovat sekä ruokavaliota että liikuntaa; ne ovat kokonaisvaltainen lähestymistapa elämään. Se tarkoittaa, että syömme hyvin, koska rakastamme kehoamme, ei siksi, että vihaamme sitä. Liikumme, koska se saa meidät tuntemaan olomme hyväksi, ei siksi, että haluamme rankaista itseämme.

Kuuntele kehoasi

Kun keskitymme terveellisiin elämäntapoihin, opimme kuuntelemaan kehoamme. Se kertoo meille, milloin olemme nälkäisiä, milloin olemme kylläisiä ja milloin tarvitsemme lepoa. Ja kun kuuntelemme, voimme tehdä valintoja, jotka tukevat hyvinvointiamme pitkällä aikavälillä.

Rakkaus itseämme kohtaan on se kaikista tärkein juttu. Kun rakastamme itseämme, teemme valintoja, jotka tukevat hyvinvointiamme. Emme tee niitä siksi, että haluamme näyttää tietynlaiselta tai saavuttaa tietyn painon, vaan siksi, että haluamme olla terveitä, onnellisia ja tasapainoisia.

Kuinka oppia rakastamaan itseään?

Rakkaus itseään kohtaan ei ole aina helppoa, ja se on usein matka, joka vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Mutta hyvä uutinen on, että se on matka, joka on täysin sen arvoinen. Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua matkallasi:

 1. Aloita pienistä asioista
  Jos et tiedä, mistä aloittaa, kokeile aloittaa pienistä asioista. Se voi olla jotain yksinkertaista, kuten hymyileminen itsellesi peilissä joka aamu tai kiittäminen itseäsi jostain hyvin menneestä asiasta päivän aikana.
 2. Harjoita itsemyötätuntoa
  Kun kohtaat vaikeuksia tai epäonnistumisia, ole itsellesi yhtä ystävällinen kuin olisit parhaalle ystävällesi. Itsekritiikki ei auta sinua eteenpäin, mutta myötätunto ja ymmärrys tekevät.
 3. Tee asioita, jotka tuottavat iloa
  Olipa kyse sitten tanssimisesta olohuoneessa, kävelyretkestä luonnossa tai hyvän kirjan lukemisesta, tee asioita, jotka saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi. Nämä pienet hetket kerryttävät ja auttavat sinua rakastamaan itseäsi enemmän.
 4. Aseta rajat
  Opi sanomaan ei asioille, jotka eivät palvele sinua, ja kyllä asioille, jotka tekevät. Aseta rajat suhteissasi ja ajassasi, ja pidä niistä kiinni.
 5. Harjoita kiitollisuutta
  Kiitollisuus on voimakas työkalu, joka voi auttaa sinua näkemään elämässäsi olevat hyvät asiat. Kokeile kirjoittaa joka ilta ylös kolme asiaa, joista olet kiitollinen. Se voi olla yllättävän voimaannuttavaa.

Miten elämäni muuttui, kun opin arvostamaan ja rakastamaan itseäni?

Olen kulkenut pitkän matkan oppiakseni rakastamaan itseäni, ja voin rehellisesti sanoa, että se on muuttanut elämäni. Ennen minulla oli tapana asettaa itseni aina toiselle sijalle, ja se sai minut tuntemaan oloni uupuneeksi ja arvottomaksi. Mutta kun aloin keskittyä itseeni ja tehdä asioita, jotka saavat minut tuntemaan oloni hyväksi, kaikki muuttui.

Yksi suurimmista muutoksista on ollut energiatasoni nousu. Kun aloin kohdella itseäni paremmin, huomasin, että minulla on enemmän energiaa ja iloa elämässäni. En enää herää väsyneenä, vaan tunnen olevani valmis ottamaan päivän vastaan.

Kun opin arvostamaan itseäni, huomasin, että myös ihmissuhteeni paranivat. Ystävät ja perhe huomasivat muutoksen minussa, ja se heijastui myös siihen, miten he kohtelivat minua. Olen nyt ympäröity ihmisillä, jotka rakastavat ja arvostavat minua sellaisena kuin olen.

Kun aloin rakastaa itseäni, tavoitteeni ja unelmani tulivat selkeämmiksi. Ymmärsin, että minulla on oikeus tavoitella sitä, mitä todella haluan elämässä, ilman pelkoa siitä, mitä muut ajattelevat.

Mutta kaikkein tärkeintä on ollut vapaus olla oma itseni. En enää yritä miellyttää muita tai olla jotain, mitä en ole. Olen ylpeä siitä, kuka olen, ja se on antanut minulle vapauden elää elämää, joka tekee minut onnelliseksi.