Lähde mukaan lempeään 75 haasteeseen!

Olen huomannut, että ruokavalioni vaikuttaa suuresti siihen, miltä oloni tuntuu päivittäin. Vaihdevuosien aikana olen kokenut monia muutoksia ruokahaluissani ja energiatasoissani. On ollut päiviä, jolloin olen tuntenut itseni väsyneeksi ja uupuneeksi, ja olen alkanut ymmärtää, kuinka tärkeää on kuunnella kehoani ja antaa sille se, mitä se todella tarvitsee.

Olen kokeillut monia erilaisia ruokavalioita vuosien varrella koettanut saada elimistöni tasapainoon tai laihtua. Mitä milloinkin. Olen oppinut, että kun syön monipuolisesti ja kuuntelen kehoni viestejä, tunnen itseni energisemmäksi ja onnellisemmaksi. Toivon, että sinäkin löydät tämän haasteen kautta sen, mikä ravitsee sinua parhaiten. Mutta mistä haasteessa on kyse?

Mikä on 75 lempeä haaste?

75 lempeä haaste on suosittu hyvinvointi-haaste, joka on saavuttanut suosiota maailmanlaajuisesti. Se on kevyempi versio 75 kovasta -haasteesta ja on suunniteltu tarjoamaan joustavampi ja lempeämpi tapa edistää fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Haasteessa keskitytään terveelliseen ruokailuun, säännölliseen liikuntaan ja henkiseen kasvuun.

Kovempi versio ei sovi kaikille meistä, erityisesti kun otetaan huomioon vaihdevuosien tuomat haasteet. Siksi 75 lempeä haaste on loistava vaihtoehto ainakin minulle. Se on suunniteltu tarjoamaan joustavuutta ja lempeyttä, mutta samalla antamaan sinulle rakenteen ja tuen, jota tarvitset.

Miten 75 lempeä haaste toimii?

  1. Syö hyvin: Kuuntele kehoasi. Syö monipuolisesti ja terveellisesti, mutta muista, että jokainen päivä on erilainen eli joskus saatat tarvita enemmän energiaa, toisinaan vähemmän. Tärkeintä on, että syöt itsellesi hyvää ja ravitsevaa ruokaa.

    Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista ruokavalioista ja siitä, miten ne vaikuttavat hyvinvointiimme. Erityisesti Välimeren ruokavalio on herättänyt kiinnostukseni. Se korostaa tuoreiden ja luonnollisten ainesosien, kuten oliiviöljyn, pähkinöiden, vihannesten ja täysjyväviljan merkitystä. Olen huomannut, että kun syön Välimeren ruokavalion mukaisesti, tunnen itseni energisemmäksi ja virkeämmäksi.

    Vinkkini sinulle on kokeilla esimerkiksi Välimeren salaattia: sekoita yhteen tuoreita tomaatteja, kurkkua, punasipulia, fetaa ja oliiveja. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja sitruunamehua. Tämä yksinkertainen ja ravitseva salaatti on täynnä makuja ja hyviä rasvoja, jotka tukevat hyvinvointiasi.

    ”Syö hyvin” ei tarkoita pelkästään terveellisten ruokien valitsemista, vaan myös nauttimista siitä, mitä syöt. Toivon, että sinäkin löydät iloa ja hyvinvointia Välimeren ruokavalion herkuista.

  2. Liiku lempeästi: Harjoittele 45 minuuttia päivässä kuunnellen kehoasi. Joskus se voi olla reipas kävelylenkki, toisinaan lempeä jooga- tai pilatesharjoitus. Tärkeintä on liikkua ja pitää keho aktiivisena.

  3. Juo vettä: Pyri juomaan noin 3 litraa vettä päivässä. Vesi auttaa pitämään ihosi kirkkaana ja aineenvaihduntasi aktiivisena.

  4. Lue joka päivä: Ota hetki itsellesi ja lue 10 sivua kirjaa päivässä. Se voi olla kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta tai vaikka runoja. Tärkeintä on, että annat itsellesi hetken rauhaa ja kasvat henkisesti.

Miksi sinun pitäisi kokeilla 75 lempeää haastetta?

Vaihdevuodet ovat aikaa, jolloin sinun on erityisen tärkeää kuunnella itseäsi. 75 lempeä haaste antaa sinulle rakenteen, mutta samalla vapauden mukauttaa haastetta omiin tarpeisiisi. Se auttaa sinua löytämään tasapainon ja voimaan hyvin, sekä henkisesti että fyysisesti.

Elämä on täynnä haasteita, ja vaihdevuodet tuovat mukanaan omat erityiset haasteensa. 75 Lempeä Haaste on vain yksi työkalu työkalupakissasi. Se on lempeä muistutus siitä, että sinulla on voima huolehtia itsestäsi ja löytää hyvinvointi jokaisesta päivästä. Kokeile haastetta ja näe, miten se voi auttaa sinua voimaan paremmin ja nauttimaan elämästäsi enemmän. Sinä ansaitset sen!

Itse aion tarttua tähän haasteeseen ja tulen kirjoittamaan fiiliksiäni matkan varrella 🙂